1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Редица села в община Добричка са с намалено водоподаване

Редица села в община Добричка са с намалено водоподаване

Снимка:

Причината се крие в ниските температури и усложнената като цяло зимна обстановка

Ниските температури и усложнената като цяло зимна обстановка в Добричка област са причина много населени места в района да бъдат с нарушено водоподаване, предаде радио „Фокус”.

Тервелското село Професор Златарски продължава да е без води повече от седмица. Там вчера бе доставена бутилирана минерална вода за жителите, тъй като студеното време не позволи да се направят водоноски. От дни с намалено водоподаване са редица села в община Добричка - Миладиновци, с. Врачанци и с. Козлодуйци. Причината е авария в помпена станция “Долина”. Тази сутрин без вода бяха и няколко каварненски села - Хаджи Димитър, Поручик Чунчево и Камен бряг. В следобедните часове без вода е и шабленското село Пролез.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия. 18 машини на Областно пътно управление-Добрич обработват и почистват пътните настилки. В община Добричка е затворен пътят за с. Соколник. В община Тервел на кръстовището между с. Кладенци и с. Градница има навявания от сняг. Пътно управление почиства този участък. Няма данни за населени места без ток.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.