1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Вятър с над 150 километра в час се очаква да удари Великобритания

Вятър с над 150 километра в час се очаква да удари Великобритания

През следващите два дни са прогнозирани нови бури и наводнения

Вятър с над 150 километра в час се очаква да удари Великобритания, като през следващите два дни са прогнозирани нови бури и наводнения, съобщава „Дейли Телеграф".

Метеоролози предупреждават, че бурите могат да бъдат придружени от силен вятър и дъжд до петък. Британската агенция по извънредни ситуации обяви 14 предупреждения за опасност от наводнения в югоизточната част на страната - най-вече се отнася за Беркшър, Съри и Съмърсет, където се борят с наводненията след покаченото ниво на реките през последната седмица.

Има други 125 предупреждения за наводнения и 229 сигнала за наводнения в Англия и Уелс. Предупреждения за сняг има в северните и западни части на Великобритания. Жителите на Съмърсет, Уилтшър, Хемпшър и Беркшър се опитват да се справят с наводненията, които заляха градове, села и селскостопанска площ в Южна Англия. Хиляди са евакуирани по поречието на Темза. Около 6000 хиляди имота са залети в южната част на Англия. Нивото на река Темза достигна до рекордни нива.

Полицията в района описва бедствието като безпрецедентно. Мобилизирани са британски войници и доброволци за изграждане на диги с чували с пясък. Войници също патрулират по улиците, за да следят крадци, които се възползват от бедствията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.