1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Интересът към ремонтираната част на Женския пазар в София вдигна наемите за сергии с до 60%

Интересът към ремонтираната част на Женския пазар в София вдигна наемите за сергии с до 60%

Броят на павилионите ще е 90

Огромният интерес към ремонтираната част на Женския пазар в София вдигна наемите за сергии с до 60%. Това показват резултатите от вече приключилия конкурс за отдаване на павилионите. При одобрението на тръжната документация от общинския съвет стана ясно, че най-ниската начална цена за наем е 490 лв. за павилион от 6.1 кв.м, пише "Сега".

Най-големият пазар в столицата ще започне да приема първите си посетители от 1 август, каза междувременно кметът Йорданка Фандъкова при проверка на изпълнението на проекта. От първоначалните срокове има закъснения, те обаче са свързани със ситуацията с канализацията, която беше подновена. Всъщност най-трудната част беше подземната, обясни тя. Първоначално пазарът трябваше да е готов през пролетта, но се е наложила допълнителна работа по подземната инфраструктура.

След ремонта броят на павилионите ще е 90, като те ще са разположени в четири къщички. В момента на тържището се оправят тротоарите, подменени са ВиК мрежата и настилките. Поставени са и подземни контейнери. 12 от тях са с капацитет един кубик, а четири ще побират 3 кубика. Вече са поставени и четири камери в участъка от бул. "Сливница" до ул. "Св. св. Кирил и Методий". "Разговаряла съм с главния секретар на МВР да се засили полицейското присъствие в района, така че заедно с промяната на средата да се промени и обликът на мястото", обясни кметът Фандъкова. Това се прави освен за сигурност и с цел да се намали контрабандата на цигари. В обновената част на пазара няма да се продават плодове и зеленчуци - те ще останат в частта със сергиите. След реконструкцията ще има и тематични пазари - например с мартеници за Баба Марта. Ще се поставят и три чешми, водно огледало, площадки и зелени площи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.