1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ: Отнесени мостове, наводнени земеделски площи в Благоевградско

БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ: Отнесени мостове, наводнени земеделски площи в Благоевградско

Река Струма започна рязко да вдига нивото си край Благоевград вследствие на дъждовете от последните дни

Придошлата река Струма заля пътища, къщи и земеделски имоти край Благоевград. В няколко общини в областта е обявено бедствено положение заради валежите и наводненията.
 
Река Струма започна рязко да вдига нивото си край Благоевград вследствие на дъждовете от последните дни. Залети са  двете къщи след кръговото кръстовище в посока Симитли и земеделски имоти и ферми по поречието на реката.
 
Стопаните  ще чакат водата  да се оттегли, за да видят какви са щетите и какви за пораженията върху земеделската продукция. Ситуацията в цялата област остава тревожна.
 
Николай Шушков: 
"Всички контролни органи, които са свързни с бедствия и аварии, бяха на място и на крак, Слава Богу няма човешки жертви. Няма хора, които да се нуждаят от евакуация. 
Има няколко сериозни свлачища, имахме затворени пътища през нощта, но вече всички пътища на територията на Благоевград са проходими. В община Симитли има техника, която работи по новия мост на града. Снощи беше много критична ситуацията в град Петрич и селата в Подгорието.
Не по различна е ситуацията и в района на Банско и Разлог, където има откъснати пътища.
 
Иван Кадев:
"С наличната техника почиствахаме пътя от тези сваичща, които бяха затворили пътя в селото и над Филипово имаше свлачище, където беше откъснат пътя за Осеново, където се намираме. Това са планински реки, които имат голям водосбор и при продължителни дъждове набират голяма скорост и пораженията, които нанасят са много големи.
Вследствие на обилните валежи мостът на Покровнишко шосе край Благоевград поддаде и е затворен за движение. Причината е, че участък от съоръжението е компрометиран,  заради повишеното ниво на река Струма и представлява потенциална опасност. Предстои да бъде ремонтиран.
 
Репортери: П. Кимчева, Е. Николова
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.