Клубът на производителите на слънчоглед е уникален и единствен по рода си в България

Евгения Карпулска – Clearfield комуникатор в „БАСФ– България”

- С какво е свързана Вашата работа?

- Аз отговарям за така наречената програма за лоялност, насочена към производителите на слънчоглед в България. Тя се казва CLEARFIELD UNION. Това е клуб на производителите на слънчоглед и е първият по рода си у нас. Той дава възможности за обмяна на опит по всички въпроси на отглеждането на тази култура между колегите от бранша не само у нас, но и във всички страни в Европа, където се произвежда слънчоглед. Всички негови членове ще присъстват на регионални и международни събития, организирани от БАСФ.

- Каква е целта на този клуб?

- Целта е най-вече да бъде съставен един клуб на производителите на слънчоглед, където всички негови членове ще имат възможността да се запознаят с последните новости около технологията CLEARFIELD на БАСФ, да споделят помежду си проблеми или изводи от отглеждането на слънчоглед, да разговарят на един професионален език, вървейки заедно, образно казано, през полета със слънчоглед. Всички членове на клуба ще бъдат канени на регионални празненства, организирани специално от БАСФ. Ще имат възможност да пътуват заедно и да обменят опит по време на различни инициативи на фирмата, свързани с темата за слънчогледа.

- Защо CLEARFIELD клубът е само за производители на слънчоглед?

- Защото тази култура се наложи като най-голямата за българския агробизнес. Тя е втора по големина на отглежданите площи, първа както по оборот на средства за производство, така и по приходи. И не на последно място, защото България е една от най-големите производителки на слънчоглед в Европа. И, разбира се, защото БАСФ и партньорите ни семенарски фирми, с които работим съвместно, вярваме в CLEARFIELD технологията и това, което прави тя за развитието на слънчогледа. Затова и непрекъснато инвестираме в нея.

- Как може един производител на слънчоглед да стане член на клуба?

- На нашия сайт www.clearfield.bg има регистрационна форма, която може да се попълни онлайн, да се изпрати на факс 02/915-20-42 или по пощата в София на п.к №1. Няма никакви условия и очакваме кампанията по регистрирането да започне. При възникване на всякакви въпроси желаещите могат да се обръщат както към мен, така и към всеки от нашите регионални представители. Подробно ще им бъде обяснено как да получат брошурата, а може да им се изпрати и по пощата. Като цяло начинът за регистриране е много гъвкав и всеки може да избере това, което му е най-лесно. Едновременно с информацията на сайта оповестяваме програмата CLEARFIELD на техническите срещи на БАСФ, провеждаме много мащабна реклама както в националните медии, така и в регионални издания, външна реклама с билбордове, брошури, плакати.

- Каква е ползата за производителите на слънчоглед да членуват в този клуб?

- Ползата е такава, че всички членове ще бъдат запознавани с последните новости относно CLEARFIELD технологията на БАСФ. Също така, както казах вече, ще обменят по между си опита от нейното прилагане. Тя включва приложение на хербицидите Пулсар + Стомп. За първи път се предлагат препарати за растителна защита при слънчоглед и за първи път с тази комбинация се контролират всички плевели и паразита синя китка само с едно третиране на сезон. Потребителите, които си закупят технологията CLEARFIELD за растителна защита, ще намерят на всеки кашон стикер с логото на CLEARFIELD UNION. Той носи определени точки и е достатъчно да се изпратят по пощата всички събрани стикери, за да се участва в подбора на 60-те най-лоялни клиенти, които ще пътуват с нас в Испания до изследователската станция на БАСФ, а за всички останали ще има множество награди, но най-голямата от тях си остава информацията за продукта и прилагането му.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.