1. Начало
  2. Новини
  3. Аквакултури
  4. Изпълнителният директор на ИАРА се срещна с рибари във Варна

Изпълнителният директор на ИАРА се срещна с рибари във Варна

Бяха обсъдени и разяснени въпросите около прилагането на действащите контролни регламенти на ЕС в областта на рибарството и аквакултурите, както и се поставиха актуални въпроси касаещи риболова в Черно море като част от Средиземноморската риболовна зона

зпълнителният директор на ИАРА д-р Николай Георгиев, заедно с част от ръководството на агенцията, проведе среща със сдруженията на рибарите „Черноморски изгрев“ и „БГ ФИШ“. На срещата, която се състоя на модернизираното наскоро пристанище „Карантината“ в район „Аспарухово“ във Варна, присъстваха и свободни рибари от северното Черноморие от областите Варна и Добрич. 

Бяха обсъдени и разяснени въпросите около прилагането на действащите контролни регламенти на ЕС в областта на рибарството и аквакултурите, както и се поставиха актуални въпроси касаещи риболова в Черно море като част от Средиземноморската риболовна зона.

На срещата беше изразено задоволството от проведената среща  като  страните се споразумяха за периодичното им провеждане в същия формат.

В следващите седмици предстои среща и с рибарите от южната част на Черноморието. 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.