1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Одобрен е първият канадски био консервант и дезинфектант

Одобрен е първият канадски био консервант и дезинфектант

Продуктът е ефективен и в ниски дози


Biosecur, първият канадски консервант и дезинфектант , изцяло разработен на био основа, получи разрешение за употреба, предаде foodproductiondaily.com., цитиран от regal.bg .

Продуктът е одобрен от Американското министерство на земеделието, Националната програма за био продукти и от френската организация за био сертификати Ecocert.

Според създателите на Biosecur продуктът има две основни предимства - може да се ползва както за съхранение на храни, така и за почистване,  като в същото време не е опасен за околната среда.  

Препаратът е предназначен за консервиране на разнообразни храни и може да се използва за дезинфекция не само на самите хранителни продукти, но и в процеса на тяхната обработка. Според независими лабораторни тестове Biosecur убива повече от 99.99% от най-често срещаните бактерии до 30 секунди след контакт.

Продуктът е ефективен и в ниски дози - в концентрации от само 0.5 до 2%, и срещу най-разпространените патогени. Освен това неговата антибактериална защита предпазва от бактерии, гъбички и плесен.

В допълнение Biosecur е много добър консервант, направен от 100% натурални цитрусови плодове и не съдържа грейпфрут. Освен в хранително-вкусовия сектор, той може да намери приложение в козметиката, личната хигиена, промишлеността и медицината.

Според създателите на продукта, той може да замени потенциално вредни химикали, използвани в производството и преработката на храни, като например натриев нитрит, натриев бензоат, калиев и натриев метабисулфит и хлор.

Нетоксичен, безопасен за околната среда и сега официално сертифициран като "био" продукт, Biosecur е здравословната, "зелена" алтернатива на синтетичните консерванти и идеален за употреба в много сегменти на пазара, твърдят производителите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.