Сдружение организира семинар за родното биоземеделие и животновъдство

Снимка:

Събитието ще се проведе на 24 април във варненското село Падина

На 24 април 2014 г. сдружение "Работилница за бъдеще България" организира семинар на тема „Европейски пазари за българското селско стопанство” - иновации и нови възможности за родното биоземеделие и животновъдство. Способи за успешна реализация. Събитието ще се проведе от 15.00 часа в ресторант Вила Марциана, с. Падина, общ. Девня, обл. Варна. За първи път с лекция в България – д-р Рихард Щорхас - световен експерт и  основоположник на биологичното селско стопанство в Европа.

Семинарът ще засегне изключително актуални теми, засягащи преспективите за развитие на биологично селско стопанство в България:

• Биологичното селско стопанство – възникване, развитие и иновации;
• Сертификати за достъп до европейските пазари.
• Конкретни стъпки, осигуряващи успешна реализация на българската био продукция на европейския пазар;
• Български био продукти, представляващи интерес за западния пазар;
• Успешно реализирани продукти от Източна Европа на западния пазар;
• Стратегии за намаляване на риска при преминаване от конвенционално към биологично селско стопанство.

Кой е д-р Щорхас, лектор на събитието?

Д-р Рихард Щорхас е роден през 1943 година и завършва специалност „Селско стопанство” в университета на Вайенщефан. Повече от 30 години се занимава  активно с изследователска, образователна и консултантска дейност в областта на екологичното селско стопанство. Работи в Германия, Полша, Италия, Румъния, България, Австралия, Индия, Южна Америка и др. Той е основател на една от най-големите световни организации за екологично селско стопанство Naturland. Член е на управителния съвет на ARGE Ökolandbau Германия. Част е от управителните органи на редица организации и фондации в областта на биологичното земеделие в Германия.

Д-р Щорхас подпомага и консултира стопанства от целия свят, преминаващи от конвенционално към био земеделие и животновъдство.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.