1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Според д-р Емилова генномодифицираните храни са опасни

Според д-р Емилова генномодифицираните храни са опасни

Снимка:

Ще са необходими поне 100 години, за да разберем истинските последици от храните мутанти

Генномодифицираните храни водят до тежки и нелечими алергии, до отключването на ред автоимунни заболявания, както и до увеличение на болните от рак. Според учените в САЩ след 30 години ще има 50% ръст на злокачествените тумори. Това каза д-р Людмила Емилова , пише health.bg. „Не може да оставим няколко шизофреници да се гаврят с природата и нашето здраве, да се правят на Господ, при положение, че са били необходими 3,5 млрд. години за постигане на настоящото биоразнообразие”, посочи диетоложката.

Според закона за ГМО у нас ще бъдат манипулирани ключови култури като жито маслодайна роза, грозде, както и редица други плодове и зеленчуци. „Няма нито едно изследване, което категорично да доказва, че генномодифицираните организми не вредят на човека и природата, дори напротив. Ще са необходими поне 100 години, за да разберем истинските последици от храните мутанти, но тогава ще е късно”, коментира д-р Людмила Емилова. И въпреки, че в част от европейските страни са допуснати някои от разновидностите на генномодифицираните храните, богати държави като Швейцария, Норвегия, Ирландия, не допускат до пазара си нито един от така спорните продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.