Ще са необходими поне 100 години, за да разберем истинските последици от храните мутанти
Генномодифицираните храни водят до тежки и нелечими алергии, до отключването на ред автоимунни заболявания, както и до увеличение на болните от рак. Според учените в САЩ след 30 години ще има 50% ръст на злокачествените тумори. Това каза д-р Людмила Емилова , пише health.bg. „Не може да оставим няколко шизофреници да се гаврят с природата и нашето здраве, да се правят на Господ, при положение, че са били необходими 3,5 млрд. години за постигане на настоящото биоразнообразие”, посочи диетоложката.
Според закона за ГМО у нас ще бъдат манипулирани ключови култури като жито маслодайна роза, грозде, както и редица други плодове и зеленчуци. „Няма нито едно изследване, което категорично да доказва, че генномодифицираните организми не вредят на човека и природата, дори напротив. Ще са необходими поне 100 години, за да разберем истинските последици от храните мутанти, но тогава ще е късно”, коментира д-р Людмила Емилова. И въпреки, че в част от европейските страни са допуснати някои от разновидностите на генномодифицираните храните, богати държави като Швейцария, Норвегия, Ирландия, не допускат до пазара си нито един от така спорните продукти.