1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да превърнете биологичното отглеждане на орехови насаждения в печеливш бизнес

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да превърнете биологичното отглеждане на орехови насаждения в печеливш бизнес

И още: С кой хербицид може да унищожите прераснал балур

Със стилен коктейл в зала Арена Армеец в София беше отбелязано 13-годишното успешно разработване на лизинга като една от най-изгодните форми на финансиране. Най-динамично развиващата се компания в този сектор събра партньори и приятели, за да отпразнува рождения си ден и да направи равносметка за важната роля на лизинга като мощна подкрепа на бизнеса у нас.

В германския град Нюрбургринг, където се намира легендарната писта на Формула 1, световноизвестна компания за производство на почвообработваща и сеитбена техника, организира за десети пореден път традиционните Дни на аграрните журналисти. Ще ви покажем най-новите премиери, които в скоро време ще зарадват и българските фермери. А през месец май земеделските производители ще бъдат приятно изненадани от агрошоу, на което ще бъдат показани машини, които никъде другаде не могат да се видят освен на изложението БАТА АГРО в Стара Загора. „Още по-голямо и още по-добро“ е мотото на тазгодишното му издание, което ще се проведе от 8 до 12 май. Как върви неговата подготовка и с какво организаторите и участниците ще изненадат фермерите – ще научите единствено тази седмица в предаването АГРОФОРУМ от председателя на УС на БАТА Христофор Бунарджиев.

И ако инвестирането в нова земеделска техника е едно от ключовите условия за успешен агробизнес, то ползването на евросредства по мярка 214 пък е от решаващо значение за увеличаване на броя на биопроизводителите у нас. Макар че не тези субсидии са били основната мотивация за Евгений Филипов от Добрич да се захване с това модерно производство, щадящо околната среда. По-важна за него е стратегията как ще развива дейността си и как ще затвори цикъла, за да получи продукция с по-висока добавена стойност. Единствено тази седмица в АГРОФОРУМ ще разберете какви са плановете на предприемача, за да превърне трайното си насаждение в печеливш бизнес.

И от биологичното производство рязко сменяме темата и ще дадем съвети на зърнопроизводителите как по химически начин най-ефективно да опазят слънчогледа от житни плевели. Нещо повече – ще разберете кой е препаратът, който на 100% ще унищожи прераснал балур. Няма да пропуснем да ви разкажем и за новостите по отношение на подхранването на земеделските култури, като ще ви дадем идеи как чрез използването на натурални листни торове със съставки от растителен и животински произход може да получите здравословна и качествена продукция.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 28.04.-05.05.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.