1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 3 км бракониерски мрежи и половин тон риба са иззети от езеро “Мандра”

3 км бракониерски мрежи и половин тон риба са иззети от езеро “Мандра”

Съставени са 12 акта на нарушители при проверки на други водоеми в страната

Акция на езеро “Мандра” са извършили  инспектори от сектор „Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас. Проверката е ръководена от Янчо Янев, ръководител на Регионален център „Рибарство и контрол – Югоизточна  България”. Инспекторите на ИАРА са открили и извадили от водите на езерото 3 км бракониерски мрежи. В мрежите е имало уловена половин тон риба /сребриста каракуда и платика/. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Рибата е дарена на Социалните патронажи към община Поморие и община Карнобат в присъствието на депутатите от ГЕРБ Иван Алексиев и Вяра Петрова.

По сигнал на любители риболовци, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен съвместно със служители на РУ «Полиция» Нова Загора са  извършили проверка на река Тунджа под село Баня. При проверката са хванати 6-ма нарушители, извършващи риболов без билети и с парашути. Служителите на реда са установили самоличността на нарушителите от ромски произход, а инспекторите на ИАРА са им съставили 6 акта за нерегламентиран риболов.

Проверка на язовир “Студена” и езеро “Рударци” са извършили, инспектори от ИАРА Перник. От язовир “Студена” инспекторите са иззели 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 90 метра и са съставили е констативен протокол срещу неизвестен извършител. На езеро “Рударци” са съставени 2 акта на любители риболовци за риболов без билет.

4 акта на нарушители са съставили и инспектори на ИАРА Хасково при проверка на река Банска. З акта са за риболов без билети и 1 акт за риболов чрез търмъчене.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.