1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Агресивно поведение срещу горски служители

Агресивно поведение срещу горски служители

Проверени са и два обекта за преработка на дървесина в с. Врачеш

Повече от 50 жители на с. Литаково от ромски произход се опитват да осуетят проверка на служители от Изпълнителна агенция по горите за незаконна дървесина.  Акцията е извършена вчера в района на Ботевград. Инспекцията констатира немаркирана и с незаконен произход дървесина, струпана пред двор в с. Литаково. След предприети действия за конфискуване на дървата, на място пристигат група роми, около 50-60 човека, които се държат агресивно и предизвикателно към горските инспектори. Тълпата се успокоява след намесата на служители от служба "Жандармерия". Това е поредният случай на проверка от страна на горски служители, извършена под огромен натиск и заплахи към инспектиращите.

Проверени са и два обекта за преработка на дървесина в с. Врачеш. Констатирани са нарушения, свързани с неотчитане в срок на превозни билети и  нередовно водене на дневник. Кочаните с превозни билети за дървесината и производствената марка към момента на проверката не са представени.  Съставен е акт за нарушение на Закона за горите.

В частен имот, собственост на известен на местните власти системен нарушител,  в с. Радотина са открити немаркирани и без документ дърва за огрев. Собственикът на имота отказва дървесината да е негова собственост. Съставен е констативен протокол и дървата са иззети.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.