1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Близо 17 куб. м дърва за огрев конфискуваха горските към СИДП

Близо 17 куб. м дърва за огрев конфискуваха горските към СИДП

Снимка:

Съставени са 32 акта и 15 констативни протокола по Закона за горите

16,98 куб. м незаконно добити дърва за огрев, седем каруци, автомобил и три моторни триона са конфискували през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие. В периода от 28 ноември до 5 декември на територията на областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен са извършени 816 проверки. Инспектирани са 213 обекта за добив на дървесина, 179 превозни средства, 355 ловци, 63 физически лица.

При проверки в границите на ДГС „Търговище” са задържани автомобил, каруца и моторен трион. За незаконната сеч на 7,5 куб. м дървесина са съставени шест акта за нарушения и два констативни протокола.

Две каруци и 1,8 куб. м дърва за огрев са конфискувани при проверки на мобилните екипи към ДГС „Нови Пазар”. На нарушителите са съставени четири акта.

През изминалата седмица при обход на територията на ДГС „Генерал Тошево” горските стражари са задържали 3,5 куб. м незаконно добита дървесина и два моторни триона. В Балчик също са иззели 2.18 куб.м. незаконно добита дървесина. 2 куб. м. дърва за огрев и една каруца пък са установили от Горското стопанство във Варна.

При съвместна проверка на горските стражари от ДЛС „Черни Лом” и полицаи от РУП Попово са съставени два акта за употреба на алкохол по време на лов.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.