1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Близо 500 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на водоеми в страната

Близо 500 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на водоеми в страната

През почивните дни са съставени и 6 акта на любители риболовци

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Търговище са извършили проверка на язовир “Съединение”. Проверката е била по подаден сигнал от любител риболовец на тел. 112. Инспекторите са открили и извадили от язовира 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 400 метра. Те са били в работно положение и според служителите на ИАРА Търговище са били заложени преди ден. Уловената в мрежите близо 50 кг риба /червеноперка, костур, сулка и таранка/ е освободена и върната във водата. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Проверка на язовир “Студена” са извършили инспектори на ИАРА Перник. При проверката са открити и извадени от язовира 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 90 метра. Уловената в мрежите около 2 кг риба е върната обратно в язовира. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили вчера проверка по реките Каялийка, Банска и Харманлийска, които са притоци на река Марица. Инспекторите са съставили 6 акта на любители риболовци. 5 акта са за риболов без билет, а един акт е съставен за  извършване на риболов чрез косене (търмъчене).  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.