1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Горски служител, участвал в контрабанда на цигари, ще бъде уволнен

Горски служител, участвал в контрабанда на цигари, ще бъде уволнен

Образувано е досъдебно производство под надзора на окръжната прокуратура в Хасково

По разпореждане на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и след проведен разговор с изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите, задържаният горски инспектор за контрабанда на цигари ще бъде незабавно уволнен.

Днес, 7май, рано сутринта при провеждане на оперативно-издирвателни действия от Гранична полиция по неутрализиран контрабанден канал за цигари през българо-гръцката граница, са задържани трима мъже, сред които и лицето с инициали М. Д., горски инспектор към Регионална дирекция по горите – Кърджали. Действията по задържането се развиват в района на Ивайловград, където гранични полицаи засичат джип „Нисан”, управляван от 32-годишния М. Д.

Малко по-рано служители на граничното полицейско управление в Крумовград спрели микробус „Мерцедес Принтер”, управляван от 23-годишния Д. А. от Ивайловград. При проверката се оказало, че микробусът е натоварен с голямо количество контрабандни цигари, внесени през зелената граница от Гърция - 172 мастербокса с общо 86 000 кутии.

Изяснено е, че джипът, управляван от горския инспектор с инициали М.Д. е пилотирал микробуса при преминаването на границата и движението към вътрешността на страната.

Образувано е досъдебно производство под надзора на окръжната прокуратура в Хасково. За случая са уведомени териториалните звена за борба с организираната престъпност в Кърджали и Хасково.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.