1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Хванати са две лица, извършващи нерегламентирана продажба на риба в района на Аркутино

Хванати са две лица, извършващи нерегламентирана продажба на риба в района на Аркутино

Рибата е дарена на Дом за стари хора в Ясна поляна

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас през почивните дни са извършили проверки за нерегламентирана продажба на риба в община Приморско.  На 6 юли 2013 г. /събота/ в района на Аркутино на главен път, контролните органи установяват лице, извършващо нерегламентирана продажба на риба на пътя.

 Рибата с общо тегло 25,400 кг /сайра – 3,900 кг; лефер – 4,200 кг; акула филе – 1,800 кг; сафрид – 6,900 кг; скумрия – 4,800 кг и ватос – 3,800 кг/ е била без каквито и да е документи. На лицето с инициали О.А.И. от гр. Бургас е съставен акт за нерегламентирана продажба на риба, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. Рибата е иззета и в последствие след органо-лептична оценка е дарена на Дом за стари хора в Ясна поляна.

На 7 юли 2013 г. /неделя/, инспекторите от ИАРА Бургас предприемат нова проверка за нерегламентирана продажба на риба в района на Аркутино. Пак на главен път е хванато друго лице, извършващо продажба на риба без документи. От него са иззети 14,070 кг. риба /сайра – 5,400 кг; сафрид – 1,800 кг; скат – 4,070 кг и хек – 2,800 кг/. На нарушителя с инициали М.А.А. от гр. Бургас е съставен акт за нерегламентирана продажба на риба. Рибата отново е дарена на Дом за стари хора в Ясна поляна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.