1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ИАРА публикува резултати от проверките преди Никулден

ИАРА публикува резултати от проверките преди Никулден

Инспекторите на ИАРА Хасково са заловили търговец на риба без документи за произход на продавани шарани

Габрово

Ден преди Никулден са проверени 4 временни обекта за продажба на жива риба в общините Севлиево и Габрово, съставени са 4 КП. До приключване на проверките, нарушения по ЗРА не са констатирани. Проверките са извършени съвместно със служител от ОД Полиция – Габрово.

Добрич

Осъществени са 16 инспекции, като в гр. Добрич всичките 5 проверки, извършени в търговската мрежа са съвместно с ОДБХ гр. Добрич. В гр. Балчик проверките са две, в гр. Каварна – четири, а в Шабла са три. Инспектор от ИАРА гр. Добрич на ГКПП Дуранкулак е извършил проверки на влизащи в страната, както и на излизащи от страната превозни средства . Тези проверки са във връзка с подаден сигнал, че от страната се изнася сладководна риба в посока Румъния.

Кюстендил

Инспекторите от отдел РК Кюстендил са извършили проверки в магазинната мрежа в градовете Сапарева Баняи Дупница. Проверени са 7 магазина и ресторанти. В хода на проверката е получен сигнал за незаконен улов на Кочериновските водоеми в землището на гр. Кочериново. Потърсено е съдействие на органите на полицията от гр. Рила. Нарушителите са избягали. Конфискувани са 1 лодка и 1 акумулатор, 2 кг. щука, която е върната обратно във водата. Съставен е КП срещу неизвестен извършител.

Пазарджик

През нощта на 3 срещу 4 декември е извършена съвместна проверка по вода, заедно с членове на Сдружение на любителите-риболовци от гр. Пазарджик. С помощта на 3 лодки е обхваната цялата водна площ на язовир Батак. Нарушения не са констатирани.

На 04 декември са осъществени нови съвместни проверки с БАБХ на 5 временни обекта в Пазарджик и околностите. Нарушения не са открити.

Разград

Инспектори от отдел РК гр. Разград са извършили проверка на временен обект за търговия на жива риба в с. Осенец, община Разград и РС Осенец, РС Гороцвет, РС Каменна чешма и язовир “Бели Лом”. Съставени са 5 констативни протокола, като нарушения на ЗРА не са установени. На 5 декември инспекторите от Разград, съвместно със служители на ОДБХ са извършили проверки в търговската мрежа на гр. Разград (магазини за търговия с риба и рибни продукти и обекти на търговските вериги) и търговска мрежа на гр. Исперих. Съставени са 8 констативни протоколи, като не са установени нарушения на ЗРА и Закона за храните.

Сливен

Служителите от отдел РК Сливен са извършили проверки в търговските обекти на градовете Сливен, Твърдица и Шивачево (съвместно с БАБХ). Съставени са 7 КП. По време на проверките не са констатирани нарушения по ЗРА.

Ямбол

През последните дни служителите от отдел РК Ямбол са осъществили редица проверки в търговската мрежа на град Стралджа, както и по общинските пазари в областта.Предлаганата за продажба жива риба отговаря на видовете и количествата ,вписани в документите за произход. Обходени и проверени са и рибовъдните стопанста на територията на общините Тунджа и Стралджа. Нарушения не са констатирани. За проверките са съставени констативни протоколи.

Хасково

Инспекторите на ИАРА Хасково са заловили на пазара в Симеоновград търговец на риба без документи за произход на продавани шарани. Проверката на търговеца е извършена след сигнал, че продава риба без изрядни документи. Конфискувани са 30.3 кг. шаран.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.