1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ИАРА стартира прием на заявления за усвояване на квотата от калкан за 2016 г.

ИАРА стартира прием на заявления за усвояване на квотата от калкан за 2016 г.

Заявленията могат да се подават до 5 февруари

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури стартира прием на заявления за участие в усвояване на квотата от калкан за 2016 г. Заявленията за улова на калкан през настоящата година могат да се подават до 5 февруари само от регистрираните като юридически лица или еднолични търговци, притежаващите риболовни съдове, вписани в Регистъра на риболовните кораби, както и тези, които имат  валидно разрешително за стопански риболов.

Задължително условие за риболовните кораби е наличието на функциониращо проследяващо устройство, което да бъде свързано с центъра за наблюдение на риболовните кораби на ИАРА. Кандидатите трябва да имат пълно усвояване на квотата за 2015 г., както и 85 % средно усвояване за 2013 и 2014 г. В случай на прехвърляне на част от индивидуалната квота, процентното усвояване ще се определя спрямо остатъчното количество от първоначално определената индивидуална квота.

Заявленията за участие се подават в отдел „Рибарство и контрол“ - Черно море  в град Бургас и секторите „Рибарство и контрол“ на ИАРА в градовете Варна и Добрич. Критериите за допустимост за участие  на риболовните кораби, определени със заповед на изпълнителният директор на Агенцията Янчо Янев, може да намерите ТУК.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.