1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАГ задържаха дървосекач извършил четири нарушения за три часа

Инспектори на ИАГ задържаха дървосекач извършил четири нарушения за три часа

Иззети са два автомобила и незаконна дървесина

Нарушител, престъпил Закона за горите четири пъти за три часа задържаха горските инспектори от Регионална дирекция по горите – София през вчерашния ден.

Към 19 часа на 24 септември проверяващите реагират на сигнал, подаден от местен жител за извършено нарушение в покрайнините на с. Скравена, общ. Ботевград. На място инспекторите спират автомобил, натоварен с 2 куб. м. дърва за огрев. Дървесината е немаркирана и без превозен билет. На шофьора са съставени два акта за нарушения по Закона за горите.

Три часа по-късно отново е хванат същият нарушител да транспортира 5 куб. м. незаконни дърва посредством втори автомобил. Лицето, извършило нарушенията отказва да изпълнява разпореждания и се държи агресивно с проверяващите. Информирани са органите на МВР, като нарушителят е задържан за 24 часа от служителите на РУ Ботевград. Съставени са други два акта за нарушение по Закона за горите.

Двата автомобила и незаконната дървесина са задържани в Държавно горско стопанство – Ботевград.

Отново вчера вечерта при рутинна проверка в района на с. Доспей, общ. Самоков, горските инспектори от Регионална дирекция по горите – София задържат 7 куб. м иглолистни трупи, немаркирани и без превозен билет. Нарушителите са санкционирани. По случая са уведомени органите на МВР и работата продължава.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.