1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са съставили актове на търговски обекти за нерегламентирана продажба на риба

Инспектори на ИАРА са съставили актове на търговски обекти за нерегламентирана продажба на риба

При проверката в търговската мрежа в Тутракан са констатирани няколко нарушения и са съставени 3 акта

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол на ИАРА Силистра и Русе съвместно със служители на РУ “Полиция” Тутракан са извършили проверки за нерегламентирана продажба на риба в търговската мрежа в Тутракан.

При проверката са констатирани няколко нарушения и са съставени 3 акта. В търговски обект “Рибна борса” собственост на ЕТ "Поп-90 Комерс" гр. Тутракан е открита да се продава маломерна риба от различни видове. На собственика  е съставен акт за продажба на маломерна риба от вида сом, бяла риба, михалца и щука.

Инспекторите на ИАРА Силистра са съставили и акт на рибар за улов на маломерна риба. Рибарят е хванат в момент на предаване на рибата в търговски обект. Съставен е акт и на продавача в магазин за приемане на риба без документи за произход и с тегло под-минимално допустимите размери.

В Свищов, инспектори от ИАРА Велико Търново също са извършили проверка в търговски обекти за продажба на риба и рибни продукти.  В магазин собственост на ЕТ “Анада”  се е продавала риба без документи за произход. На собственика на търговския обект е съставен акт, съгласно ЗРА.

Инспекторите от сектор “Рибарство и контрол на ИАРА Велико Търново са извършили и проверки по реките Янтра и Стара река. Съставени са 10 акта на любители риболовци за риболов без билет и с повече от една въдици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.