1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инж. Стоян Тошев: Постигането на общите ни цели изисква партньорски диалог и съвместна работа на всички заинтересовани страни

Инж. Стоян Тошев: Постигането на общите ни цели изисква партньорски диалог и съвместна работа на всички заинтересовани страни

Снимка:

Това стана ясно на проведена по-рано днес среща на представители на неправителствения сектор и горската администрация

Изпълнителна агенция по горите и WWF като природозащитна организация ще работят заедно в оперативен и професионален диалог по актуални проблеми, свързани с управлението и опазването на горите и горските ресурси и тяхното трайно разрешаване.

Това стана ясно на проведена по-рано днес среща на представители на неправителствения сектор и горската администрация.

Целта на срещата беше в работен порядък да бъдат обсъдени актуални теми, включително и бъдеща обща работа по уеднаквяване на критериите за изчисляване на официални данни, свързани с извършваните дейности и установените негативни практики в горските територии.  

"Горската система е една от най-прозрачните и в тази посока е постигнато много досега. Имаме желание и нагласа да надградим и оптимизираме реда така, че да бъде постигната още по-голяма публичност по отношение на всички процеси в горите“, каза инж. Стоян Тошев, изпълнителен директор на ИАГ по време на дискусията. По думите му контролът в горските територии е подобрен с годините и доказателство за това е и тенденцията за намаляване на незаконния дърводобив, която статистиката показва. Съгласие за това изразиха всички участници в срещата, като се разбраха съвместната работа в това направление да бъде още по-активна.

Експертите от двете организации  дискутираха въпроси, свързани с горските територии под строга защита и национална горска инвентаризация като активната работа по темата ще бъде коментирана на последващи оперативни срещи.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.