1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 200 метра бракониерски мрежи от язовир “Антимово”

Иззети са 200 метра бракониерски мрежи от язовир “Антимово”

Инспектори на ИАРА Силистра са извършили проверки по река Дунав

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверки по река Дунав и вътрешни водоеми в региона в първите дни на Новата година. По подаден сигнал от любител риболовец, за бракониерски мрежи в язовир “Антимово”, инспекторите на ИАРА Силистра са извършили проверка. При обхода на язовира е открита бракониерска мрежа – капрон с дължина 200 метра и размер на окото 60 мм. Мрежата е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

При проверка на река Дунав в района от р. км 382 до р. км  425 са открити 3 бр. метални винтери с по 2 броя крила в работно положение, както и една бракониерска мрежа – найлон, с дължина 50 метра и размер на окото 50 мм. Риболовните уреди са конфискувани и са на съхранение в складово помещение на сектор “Рибарство и контрол”-Силистра. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Инспекторите на ИАРА Силистра са проверили и 11 правоспособни рибари, извършващи стопански риболов, както и  шест лица, извършващи любителски риболов. При тях не са констатирани нарушения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.