1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 550 метра бракониерски мрежи от язовир „Жребчево“

Иззети са 550 метра бракониерски мрежи от язовир „Жребчево“

Снимка:

Съставен е акт за нерегламентиран стопански риболов

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили в два последователни дни проверки на язовир „Жребчево“.

На 1 април е извършена планирана проверка по вода на водоема. При обхода на язовира, в местността Лавандулата са открити и извадени от водата 400 метра бракониерски мрежи. Една част от тях 300 метра с големина на окото 40 мм, а останалите 100 метра с големина на окото 55 мм. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител на нарушението. Уловената 43 кг риба –  платика, е освободена от мрежите и в последствие дарена на „Зелени Балкани“ – Стара Загора.

На 2 април е извършена съвместна акция на язовир „Жребчево“ с участието на инспектори на ИАРА Стара Загора, Сливен и служители на РУ „Полиция“ – Гурково. В местността Паничерево е хванат бракониер, извършващ стопански риболов с мрежи. На лицето с инициали Ч.А.Ч  е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. От него са иззети 150 метра бракониерски мрежи с големина на окото 40 мм и 60 мм. Уловената 15 кг риба /10 кг бяла риба и 5 кг каракуда/ е върната обратно във водата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.