1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 740 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Иззети са 740 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Снимка:

Съставени са и 3 акта на любители риболовци

Хванат е бракониер и са иззети общо 740 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната. Съставени са и 3 акта на любители риболовци за улов на маломерна риба и риболов без билет.

Инспектори от отдел“Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора са извършили проверки на водоеми в региона. На язовир „Копринка“ е извършена нощна проверка. В местността „Плачи могила“ е хванат бракониер, извършващ нерегламентиран стопански риболов. На лицето с инициали Т.П.К е съставен акт съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. От него са иззети 100 метра бракониерски мрежи с големина на окото 40 мм и една вътрешна гума. Уловената в мрежите 15 кг риба /10 кг платика и 5 кг каракуда/ е върната обратно във водата. Инспекторите на ИАРА Стара Загора са извършили проверка и на язовир „Розов кладенец“. Там са съставени 3 акта на нарушители.  2 от актовете са на лицата с инициали Д.Т.Т и К.Л.К за улов и задържане на маломерни риби. Лицето с инициали Д.Т.Т е уловило и задържало 5 бр. шаран с размер 20 см, а другото лице с инициали К.Л.К 10 бр. шаран с размер 23 см. Рибата е върната обратно във водата. На третото лице с инициали Ж.Б.Б е съставен акт за извършване на любителски риболов без да притежава риболовен билет, с което нарушава ЗРА.

По сигнал от любител риболовец за наличието на бракониерски мрежи на язовир „Пясъчник“, инспектори от отдел Рибарство и контрол на ИАРА Пловдив са извършили проверка на акваторията на водоема с моторна лодка.  Открити и извадени от водата са  бракониерски риболовни  мрежи с обща дължина 400 метра и размер на окото 60 и 80 мм. Уловената в тях 25 кг риба /10 кг шаран и 15 кг сребриста каракуда/ е върната обратно във водоема. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Велико Търново са извършили проверка по река Дунав. В участъка между лимана на ХК “Свилоза и пристанищен комплекс Свищов са открити поставени в работно положение 3 броя бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 240 метра. Те са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни нарушители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.