1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Конфискувани са над 800 метра бракониерски мрежи и са съставени 4 акта на нарушители при проверки на язовирите “Батак”, “Огоста” и “Ал. Стамболийски”

Конфискувани са над 800 метра бракониерски мрежи и са съставени 4 акта на нарушители при проверки на язовирите “Батак”, “Огоста” и “Ал. Стамболийски”

Инспектори на ИАРА Монтана при проверка на язовир “Огоста” са иззели 10 бр. мрежи с обща дължина 500 метра

Инспектори от Регионален център „Рибарство и контрол – Централна България” със седалище Пловдив към ИАРА са извършили проверка по вода и суша на язовир “Батак”.  Рано сутринта инспекторите са забелязали група хора около язовира, които като са ги видели са побягнали с два автомобила с велинградска регистрация. Инспекторите са сигнализирали на служители от РПУ Пещера и са започнали преследване на автомобилите. Единият автомобил е успял да се измъкне, но другият е пресрещнат и спрян от органите на реда в Цигов Чарк. При проверката е установено, че шофьорът няма документ за самоличност и шофьорска книжка, а в колата има лодка и 4 бр. въдици.  Нарушителят е дал показания, че е бил на риболов и, че откритата лодка не е негова, а е собственост на местен полицай от Велинград. Инспекторите на ИАРА са му съставили акт за риболов без билет с финансова санкция от 200 лв., конфискували са лодката и 4-те броя въдици.

Проверката на язовир “Батак” е продължила, като от “Костандовския залив” са извадени 8 бр. комбайна и 2-а риболовни уреда тип “телевизор”. Там инспекторите са съставили и 3 акта на любители рибари за улов без риболовни билети.  От “Дорковския залив” на язовира е извадена 250 метра бракониерска мрежа и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспектори на ИАРА Монтана при проверка на язовир “Огоста” са иззели 10 бр. мрежи с обща дължина 500 метра. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестен извършител.  Уловената около 10 кг. риба е дарена на Социалния патронаж към Община Монтана. При проверка на язовир “Александър Стамболийски”, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извадили 3 бр. мрежи с обща дължина 65 метра. Уловената в мрежите около 4 кг. риба е дарена на Кухнята за социално слаби към Община Габрово.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.