1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Ловно-рибарско сдружение „Сокол”-Гоце Делчев прие нови мерки за безопасност на ловците

Ловно-рибарско сдружение „Сокол”-Гоце Делчев прие нови мерки за безопасност на ловците

В събота, 22 октомври, ловец от сдружението бе прострелян от свой колега по време на лов и почина

Няколко нови мерки за увеличаване безопасността на ловците са приети по време на проведено разширено заседание на Ловно-рибарско сдружение (ЛРС) „Сокол”-Гоце Делчев. Това съобщи председателят Валери Сарандев, предаде радио “Фокус”. Във връзка с новите мерки за безопасност са взети четири решения, които влизат в сила незабавно за всички членове на Ловно-рибарско сдружение „Сокол”-Гоце Делчев. Първото от тях касае използването на задължителни шапки и светлоотразителни ленти от ловците, което е залегнало в закона. Освен тези изисквания, членовете на ЛРС в Гоце Делчев още от тази седмица ще трябва задължително да носят и светлоотразителни жилетки.

Второто решение касае увеличаване на санкциите за ловците, които не носят такива жилетки и не спазват указанията за безопасност по време на лов. На заседанието е решено също и всички ловци, които са приети за членове на сдружението от 2008 година до 2011 г., да минат задължително обучение по безопасност при боравене с оръжие и безопасност по време на лов.

На заседанието е решено също да бъде свикано Общо събрание на Ловно-рибарско сдружение „Сокол”-Гоце Делчев, на което председателят ще поиска промяна на устава. Промяната предвижда ръководителите по лова да получат по-големи права за налагане на санкции, включително и да могат да предлагат за изключване ловци, които системно нарушават правилата на безопасност. Разширеното заседание на ЛРС „Сокол”-Гоце Делчев бе свикано, след като в събота, 22 октомври, ловец от сдружението бе прострелян от свой колега по време на лов и почина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.