1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Ново попълнение в голямото семейство на горските педагози

Ново попълнение в голямото семейство на горските педагози

Това е четвъртото по ред обучение за лесовъди за последните две години и поредната инвестиция, насочена към повишаване знанията на подрастващото поколение за гората и дейностите в нея, както и за лесовъдската професия

Ново попълнение в голямото семейство на горските педагози. Още 20 лесовъди от Изпълнителна агенция по горите, регионалните дирекции по горите – Пазарджик и Варна, държавните горски и ловни стопанства: Родопи, Пловдив, Нови Пазар, Своге, Борима, Хасково, Извора-Девин, Ракитово завършиха първо ниво на обучение по горска педагогика.  

Това е четвъртото по ред обучение за лесовъди за последните две години и поредната инвестиция, насочена към повишаване знанията на подрастващото поколение за гората и дейностите в нея, както и за лесовъдската професия.

"Във време, когато децата черпят информация най-вече от социалните мрежи, ние ги водим в гората, за да я усетят със сетивата си. Същевременно ги възпитаваме с научни знания и факти, следвайки собствената си експертиза и професионализъм. С това разчитаме след време да имаме образовано поколение, което да разчита на добра база собствени знания и осведоменост, а не на това което ще прочете в мрежата", уверени са горските педагози.  Практическите занимания, новите горски педагози проведоха с близо 100 ученици от Обединено училище „Иван Вазов“ село Пашови, община Велинград.

Събитието се проведе в учебната база на Учебно-опитно горско стопанство „Юндола“ под ръководството на д-р инж. Ани Петракиева, преподавател по горска педагогика в Лесотехнически университет и директор на ДПП "Витоша". 

Обучението по горска педагогика е част от дейностите по проект „Мерки за опазване на малкия креслив орел и неговите местообитания в България” LIFE18 NAT/BG/001051.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.