1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Общо над 900 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на ИАРА

Общо над 900 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на ИАРА

Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе съвместно със служители на Гранична полиция Русе са извършили проверка по река Дунав. При проверката в района на остров “Алеко” е заловен бракониер извършващ улов по време на забраната за риболов. От нарушителя  е конфискувана мрежа с дължина 70 метра и му е съставен акт за извършване на стопански риболов по време на забрана.

Край лимана на “Русенска корабостроителница” и гр. Мартен инспекторите на ИАРА Русе са открили и извадили от Дунав 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 210 метра, както и един винтер. Риболовните уреди са били в работно положение. Те са иззети, а малкото количество риба в тях е върната във водата.  Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Инспектори на ИАРА Добрич са извършили проверка по Черно море в района между Балчик и Албена. В резултат на проверката са открити 2 бр. бракониерски мрежи с размер на окото 22 мм и обща дължина 200 метра, както и 15 бр. нерегламентирани риболовни уреди тип ”кош” за улов на попчета. Мрежите и уредите са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители. Уловената риба попчета е освободена и върната в морето.

Проверка на язовир “Искър” са извършили инспектори от ИАРА София-област. При проверката на язовира  край вилната зона и в местността “Сухото дере” са открити и извадени бракониерски мрежи с обща дължина 400 метра. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в тях около 60 кг риба е иззета от инспекторите на ИАРА и дарена на Помощно училище - интернат “Никола Драмалиев” в Самоков.

По сигнал на граждани, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверка на язовир “Студен кладенец”. В района на село Островица, инспекторите са открили и извадили 50 метра бракониерска хрилна мрежа. Уловената в нея близо 6-7 кг риба /шаран, каракуда и червеноперка/ е освободена и върната в язовира.

Мрежата е конфискувана и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.