1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Служител на ДЛС "Росица" - Севлиево е нападнат по време на проверка

Служител на ДЛС "Росица" - Севлиево е нападнат по време на проверка

По случая е образувано досъдебно производство

Служител на Държавно ловно стопанство „Росица" – Севлиево е нападнат с удари в лицето по време на проверка на камион, превозващ иглолистни трупи. Случаят се разиграва в землището на село Стоките, община Севлиево. На 17.08.2023 г., след получен сигнал, служители на ДЛС „Росица" – Севлиево спират за проверка товарен автомобил на дърводобивна фирма, превозващ дървени трупи. В него се е возел и лесовъда на фирмата. Около 15:55 ч. горските служители констатират, че автомобилът се движи без издаден превозен билет. Впоследствие, в 16:02 ч., шофьорът на камиона им предоставя току що издаден превозен билет. По време на проверката лесовъдите получават сигнал, че втори камион на същата фирма е тръгнал по същия маршрут. Единият от служителите на ДЛС „Росица" – Севлиево тръгва да го издирва, а другият остава с нарушителите. През това време при спреният камион на място с лек автомобил БМВ идват две лица, едното от които напада горския служител с удари в лицето. В резултат на нападението служителят на ДЛС „Росица" – Севлиево е приет в болнично заведение с наранявания и отоци по лицето. След тридневен престой в болничното заведение е освободен за домашно лечение.

Вторият камион също е установен. По време на проверките служителите на СЦДП и ДЛС „Росица" – Севлиево са съставили констативни протоколи, а двата товарни автомобила и дървесината са задържани в база за задържани материали, където е измерен обемът й. Задържана е и контролна горска марка, открита в един от товарните автомобили, която не отговаря нито на поставената на трупите, нито на превозния билет. Предстои установяване на броя курсове за деня, извършени от същите товарни автомобили, както и начални, крайни точки и маршрута им, чрез извличане на информация от GPS устройствата. По случая е образувано досъдебно производство.

СЦДП – Габрово остро осъжда всяко посегателство над неговите служители, които ще продължават да извършват строг контрол по опазване на горските територии и да налагат санкции за всички, които нарушават законовите разпоредби! Подобни брутални деяния, при това извършени от лица от дърводобивния сектор, са недопустими и в пълен разрез с професионалната етика, демократичните принципи и цивилизационния напредък.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.