1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Търсят изпълнител на реконструкцията и модернизацията на рибарското пристанище в Черноморец

Търсят изпълнител на реконструкцията и модернизацията на рибарското пристанище в Черноморец

Прогнозната стойност на строителството е 9 248 384 лв. без ДДС

Община Созопол удължи сроковете за закупуване на тръжна документация и подаване на оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител на реконструкцията и модернизацията на съществуващото рибарско пристанище в Черноморец, пише http://stroitelstvo.info.

Проектът на община Созопол е вторият, одобрен за финансиране по ОП "Рибарство и аквакултури", приоритетна ос 3, мярка 3.3. "инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, места за разтоварване и закрити лодкостоянки". Стойността му е 9 512 560.38 лв., от които 7 134 420 лв. са от Европейския фонд за рибарство и 2 378 140 лв. - национално съфинансиране. Инвестиционният проект предвижда извършването на рехабилитационни мероприятия и ново строителство.

Акваторията на новото рибарско пристанище се увеличава с  две зони – вътрешна зона (акватория) за маневриране и швартоване на рибарски плавателни съдове, катери и рибарски лодки с обща площ от 24 067 кв.м и външна зона (подходен навигационен канал) от 12 291 кв.м за безопасна транспортна комуникация на влизащи и излизащи от пристанището плавателни съдове. Капацитетът на съществуващото рибарско пристанище в Черноморец се разширява до 96 лодкостоянки, като е осигурена минимална дълбочина от 4.50 м пред кейовете и по кейовия фронт на рибарския пирс. В тази акватория ще се изгражда хелинг и плаващи понтони от обикновен тип.

Ще се изгради и ограден вълнолом – каменно-насипен тип. Предвижда се строителство и на сгради за рибна борса, първоначална обработка на риба, рибен магазин, администрация  и др.

Прогнозната стойност на строителството е 9 248 384 лв. без ДДС, а максималният срок за изпълнение на обекта – 18 месеца. Критерият за възлагане на поръчката е икономически най-изгодната оферта въз основа на два критерия. Техническото предложение е тежест 70 и ще се оценява по три критерия - организация и изпълнение на строителните работи с тежест 30%, мерки за намаляване на затрудненията за живущите и бизнеса в целевата зона с тежест 30% и мерки за опазване на околната среда с тежест 10%. Предлаганата цена е с тежест 30.

Според новите срокове, тръжни документи могат да се закупуват до 22 ноември, а подаването на офертите е до 15 ч. на 2 декември 2013 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.