1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Заловен е бракониер до язовир ”Ряховски ливади”

Заловен е бракониер до язовир ”Ряховски ливади”

Районно управление "Полиция" Севлиево продължава работа по случая

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово съвместно със служители на Подвижна горска стража Велико Търново и служители на РУ ”Полиция” Севлиево са извършили проверка срещу бракониерски набези в района на община Севлиево. 

При акцията е задържано лице с инициали П.П. от гр. Севлиево.  Нарушителят е забелязан при изваждане на мрежи от арендувания язовир ”Ряховски ливади”. Той е изчакан да потегли с автомобила си и по пътя край язовира е спрян за проверка от контролните органи.

В управлявания от бракониера джип "Сузуки Витара" са намерени 100 метра капронени хрилни мрежи, лодка с гребла и близо 20 кг риба /шаран и бял амур/. Инспекторите на ИАРА са иззели бракониерските мрежи и лодката на лицето П.П. , като му е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов и транспорт на риба без документи за произход. Уловената в мрежите риба е освободена и предадена на арендатора на язовира. Срещу бракониера е образувано досъдебно производство в РУ ”Полиция”  Севлиево.

При проведени допълнителни оперативни мероприятия от служители на Районно управление "Полиция" Севлиево е установено, че задържаният мъж за бракониерство съхранява в жилището си незаконна гладкоцевна ловна пушка, калибър 12, марка "Anlаr" и 21 ловни патрона - калибър 12. Районно управление "Полиция" Севлиево продължава работа по случая.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.