1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Заловени са трима бракониери и са иззети 860 метра мрежи при проверки на водоеми

Заловени са трима бракониери и са иззети 860 метра мрежи при проверки на водоеми

От язовир “Ал.Стамболийски”, инспектори на ИАРА Габрово са извадили 7 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 350 метра

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Хасково са извършили нощни проверки на язовирите “Ивайловград” и “Тракиец”. На язовир “Ивайловград” е заловен бракониер. Инспекторите са му съставили 2 акта за незаконен риболов и за нощен улов. От него са конфискувани 6 бр. мрежи с обща дължина 300 метра и една гумена лодка. Уловената 15 кг. риба е върната в язовира.
От язовир “Тракиец” са иззети 4 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 200 метра. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите са успели да върнат във водата, уловената в мрежите около 50 кг. риба.

При проверка на река Върбица, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са хванали бракониери, извършващи незаконен риболов.  На нарушителите са съставени 2 акта. Конфискувана е мрежа 10 метра и един риболовен уред тип “телевизор”. Уловената риба от бракониерите е върната в реката.

От язовир “Ал.Стамболийски”, инспектори на ИАРА Габрово са извадили 7 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 350 метра. Уловената около 10 кг. риба /маломерна бяла риба и каракуда/ е пусната във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.