1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. България е безопасна дестинация за туризъм

България е безопасна дестинация за туризъм

Зам.-изпълнителните директори на БАБХ се срещнаха с туристическия бизнес във Варна

На 21 юни 2012 година в град Варна се проведе среща-дискусия между зам.-изпълнителните директори на Българска агенция по безопасност на храните д-р Венцеслава Тасева, Антон Величков и д-р Тенчо Тенев с представители на туристическия бизнес.

Темата на дискусията беше свързана с настоящия летен туристически сезон и предложените от страна на Агенцията ограничения свързани с услугата „All inclusive“ с цел да се гарантира безопасността и качеството на предлаганите храни.

Представителите на бизнеса изразиха своето задоволство от отличната съвместна работа с Областните дирекции по безопасност на храните в градовете Добрич, Варна и Бургас. Всички подкрепиха Агенцията за въвеждането на строги правила при организираното хранене на големи групи хора, като обърнаха внимание на това, че наистина е необходимо да се работи в посока на обучението и квалификацията на персонала, приготвящ храната.

Контролният орган, в лицето на Българска агенция по безопасност на храните и представителите на хотелиерския, ресторантьорския и туроператорския бизнес се обединиха около идеята, че България е сигурна и безопасна дестинация за туризъм, тъй като хранителните инциденти са единични случаи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.