1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Български фермерски продукти бяха представени на прием в Швейцария

Български фермерски продукти бяха представени на прием в Швейцария

Над 400 души присъстваха на събитието организирано от Българското посолство в Берн

За първи път фермерски продукти с марката „За Балкана и хората“  бяха представени в Швейцария на приема за 3 март -  Националния празник на България, организиран от Българското посолство в Берн.

Над 400 души присъстваха на приема, състоял се за четвъри пореден път в тържествената приемна зала на Кантоналния парламент на Берн по покана на посланика на  Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн г-жа Меглена Плугчиева.

Присъстваха голям брой представители на дипломатическия корпус, на федералните и кантонални институции на Берн, местния бизнес, както и множество българи, живеещи в Швейцария. Специален почетен гост на приема бе Президентът на националния парламент на Конфедерация Швейцария  г-жа Криста Марквалдер.

По традиция на гостите бяха предложени българско вино и специалитети. За първи път гостите на прием за националния празник на България имаха възможността да се насладят на български  фермерски продукти от Балкана - сирене, кашкавал, сладка и биологичен мед, предоставени специално за приема от българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“. Производството на фермерските продукти е подпомогнато по проекта, който действа от 2012 година в Западна и Централна Стара планина.

Според посланик Меглена Плугчиева, това бе една изключителна възможност на взискателната местна  публика да се представят висококачествени български фермерски продукти, които са достойни да намерят своя реализация и на швейцарския пазар. 

Две години подред био продукти с марката „За Балкана и хората“ бяха  представяни на приема за Националния празник на Швейцария, организиран от Швейцарското посолство в София.

Продуктите могат да бъдат купени всяка събота на фермерския пазар в софийския квартал Борово, на панаири и изложения в цялата страна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.