1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. До 23 септември приемат заявления за участие в „Училищен плод“ за новата учебна година

До 23 септември приемат заявления за участие в „Училищен плод“ за новата учебна година

Очаква се броят на децата да доближи 480 000 през новата учебна година

 

От 17 август до 23 септември е приемът на заявления за участие в „Училищен плод“ за учебната 2015/2016 г. Схемата осигурява свежи плодове и зеленчуци за  детските градини и учениците до IV клас. С всяка изминала година  нараства броят на училищата, които участват в европейската схема. Очаква се броят на децата да доближи 480 000 през новата учебна година.

Предвиденият бюджет на „Училищен плод“ е увеличен до 14 милиона лева. В наредбата по схемата има ново изискване: плодовете и зеленчуците, които ще се раздават, с изключение на цитрусовите и бананите, да се набавят чрез местни покупки и/или от местните пазари. Целта е да бъдат стимулирани българските производители. До края на октомври ще бъдат публикувани и списъците с  одобрени доставчици.

Фонд „Земеделие“ администрира „Училищен плод” за шеста поредна година в България. Програмата работи за изграждането на трайни здравословни навици от най-ранна детска възраст. За целта тя предвижда и съпътстващи мерки, насочени към запознаване на децата със земеделието и с опазването на околната среда.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.