1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Европейските министри ще обсъдят разпространението на бактерията Ешерихия коли

Европейските министри ще обсъдят разпространението на бактерията Ешерихия коли

Това се посочва в съобщение на Европейската комисия

Еврокомисарят по здравеопазването и политиката за потребителите Джон Дали очаква в понеделник, 06 юни, в Люксембург министрите на здравеопазването от ЕС да обсъдят разпространението на бактерията Ешерихия коли. Това се посочва в съобщение на Европейската комисия.

Продължава разследването за определяне на източника на заразата в Германия и постоянно се следи състоянието на засегнатите. В последните дни комисарят Дали е бил в редовна връзка с германските министри на здравеопазването и на селското стопанство, които са приели необходимостта от постоянно взаимно информиране по въпроса, както и от повишаване на общите усилия в търсенето на огнището на заразата. ЕК е готова да изпрати в Германия епидемиолози, профилирани в откриването на причинителя на зараза, разпространявана чрез хранителни продукти.

Целта е европейските експерти да подпомогнат своите германски колеги в изследването на взетите проби и за ускоряване на разследването, се посочва в съобщението. Комисията отново изразява становището, че всякакви мерки като въвеждане на забрана за внос на зеленчуци от ЕС са пресилени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.