1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. КЗК отмени процедурата за ремонт на "Женския пазар" в София

КЗК отмени процедурата за ремонт на "Женския пазар" в София

Производството е образувано след постъпилa жалба от страна на проф. д-р арх. Росица Никифорова

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на Изпълнителния директор на "Пазари Възраждане" ЕАД за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП). Предметът на поръчката е: „Изготвяне на работни проекти по приложено техническо задание за "Реконструкция и капитален ремонт на "Женски пазар", бул. "Стефан Стамболов", от бул. "Тодор Александров" до ул. "Св. Св. Кирил и Методий", Зона Б-2, район "Възраждане" гр. София.

Производството е образувано след постъпилa жалба от страна на проф. д-р арх. Росица Никифорова, информират от комисията.

Анализът на КЗК сочи, че възложителят е изискал от потенциалните участници наличие на среден годишен оборот в размер на 3 000 000 лева без ДДС за последните три финансови години 2008 г., 2009 г. и 2010 г., реализирани от проектантска дейност. Подобно условие необосновано ограничава участниците в процедурата и противоречи на принципите на ЗОП, тъй като е прекомерно спрямо прогнозната стойност на обявената поръчка.

Пълния текст на решението можете да намерите на адрес: www.cpc.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.