1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Министър Найденов ще открие първия регионален форум „Тера Мадре Балкани” в София

Министър Найденов ще открие първия регионален форум „Тера Мадре Балкани” в София

Снимка:

Тера Мадре е световна среща на общности, произвеждащи традиционни храни

 На 16 юли 2010 г., от 10:00 часа министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие първата регионална среща на общности, произвеждащи традиционни храни „Тера Мадре Балкани”, пред Университетска ботаническа градина на ул. „Московска” в София. Тера Мадре е световна среща на общности, произвеждащи традиционни храни, която стартира през 2004 г. в Торино, Италия. Тя е трибуна на дребните фермери, производители на храни, готвачи, учени и младежи от цял свят.

Форумът, който ще се проведе под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, ще се състои от изложение-пазар на традиционни храни и конференция на тема: „Опазването на традиционните храни на Балканите и прилагане на европейските норми за безопасност на храните”, която ще се проведе в СУ „Св. Климент Охридски”. В мероприятието  ще участват над 160 представители  на България, Румъния, Гърция, Турция, Република Македония, Сърбия, Албания, Босна, Хърватска и Косово и Италия.

Форумът се организира от Асоциация на конвивиумите на Slow Food в България и Slow Food International  /неправителствена еко-гастрономическа организация/, а партньори са Министерството на земеделието и храните, Столична община и СУ „Св. Климент Охридски”.

Повече информация за събитието можете да намерите тук

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.