1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. На 17 август започва прием по схемата „Училищен плод“

На 17 август започва прием по схемата „Училищен плод“

Заявленията се подават в областните дирекции на Фонд „Земеделие”

На 17 август започва приемът на документи за подпомагане по схемата „Училищен плод“ за 2015/2016 г. Заявленията се подават в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”.

Приемът по схемата ще продължи до 23 септември, като бюджетът е 14 милиона лева. Очаква се да се възползват 480 000 деца. На всяко дете се полагат свежи плодове и зеленчуци на обща стойност 27 лева и 29 ст. без ДДС. Стойността на една порция остава непроменена спрямо предходната година – 68 ст., посочват от Фонд „Земеделие“. Изменена е обаче наредбата по схемата.

Ново изискване е плодовете и зеленчуците, които се предлагат, с изключение на цитрусовите плодове и бананите, да става чрез местни покупки и/или от местните пазари. Промени има и при част от документите за кандидатстване, както и във вида и начина на предлагане на плодовете и зеленчуците в учебните заведения.

Новата наредба, както и образци на заявленията и указанията за кандидатстване са обявени на интернет страницата на схемата. По нея могат да кандидатстват учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Схемата „Училищен плод” ще се прилага от 15 септември 2015 г. до 31 май 2016 г. в цялата страна. До 31 октомври 2015 г. на интернет страницата на Фонд „Земеделие“ ще бъдат публикувани и списъците с одобрените заявители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.