1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. На 21 октомври у нас ще се проведе Европейският ден за здравословно хранене и готвене с деца

На 21 октомври у нас ще се проведе Европейският ден за здравословно хранене и готвене с деца

Събитието се реализира в рамките на Европейската година за борба с бедността и социалното изключване

Близо 400 деца от столични общински, частни и специализирани училища за деца с увреждания на възраст от 10 до 12 години ще вземат участие утре – 21 октомври, в традиционния “Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца” – инициатива на Представителството на Европейската комисия в България и Евро-Ток България (Европейското сдружение на професионалните готвачи), съобщиха от представителството. Събитието се организира за четвърта поредна година и ще започне от 11.00 часа в зала Фестивална ул. (Манастирска № 35).

Празникът ще бъде открит от Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, а като специални гости на събитието са поканени кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, министъра на физическото възпитание и спорта г-н Свилен Нейков, заместник-министъра на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, както и Н. Пр. Юдит Ланг, Посланик на Унгария. Заедно с децата и под напътствията на първокласни главни готвачи те ще приготвят здравословното и балансирано меню. Към креативното готвене ще се присъединят и популярни телевизионни водещи като Аделина Радева (БНТ), Витомир Саръиванов (Нова телевизия), Георги Любенов и Вяра Деянова (PRO.BG) и Даниела Владимирова (ТВ 7).

Известни български спортисти и треньори като Георги Глушков, Любомир Амиорков и Тити Папазов (баскетбол), Вероника Бонкова (канадска борба), Нораир Нурикян (вдигане на тежести), Пюзан Касабян и Александър Пешев (бадминтон) и други ще допълнят празника с уроци по физическа култура и заедно с децата ще участват в спортни демонстрации и игри в няколко вида спорт. Събитието се реализира в рамките на Европейската година за борба с бедността и социалното изключване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.