1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. По схемата „Училищен плод” през тази година са включени рекорден брой деца

По схемата „Училищен плод” през тази година са включени рекорден брой деца

Снимка:

8,7 милиона лева е предвиденият бюджет за следващата учебна година 2013/2014 г.

Рекорден брой деца са включени по схемата „Училищен плод” през тази година. Броят на децата, включени в схемата тази година, е 320 000. Това каза зам. изпълнителният директор на фонд „Земеделие” Атидже Алиева-Вели, предаде Агенция “Фокус”.

През първата година на програмата 2010/2011 г. са били включени 96 000 деца. Увеличеният брой на децата показва, че интересът към схемата нараства. Бюджетът по схемата е усвоен на сто процента. Усвояването е изключително важно, защото по този начин се изпълнява целта на схемата – да се изграждат навици у децата за здравословно хранене. Раздават се не само плодове, а и зеленчуци, защото зеленчуците също са много популярни сред децата, посочи Атидже Алиева-Вели.

8,7 милиона лева е предвиденият бюджет по тази схема за следващата учебна година 2013/2014 г. „Училищен плод” се прилага в над 2200 учебни заведения в цялата страна, не само училища, а и детски градини. Половината от бюджета е от Европейския съюз, а останалата половина е по национална съфинансиране, каза Атидже Алиева-Вели.

Зам.-изпълнителният директор на Фонд „Земеделие” и експерти от фонда участваха в раздаването на плодове и зеленчуци по схемата „Училищен плод” в 120 ОУ „Г.С. Раковски”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.