1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Търговско споразумение няма да позволи вноса в ЕС на американски месни продукти, съдържащи хормони

Търговско споразумение няма да позволи вноса в ЕС на американски месни продукти, съдържащи хормони

Това подчерта еврокомисарят за търговията Карел де Гухт

Еврокомисарят за търговията Карел де Гухт подчерта, че трансатлантическото търговско споразумение няма да позволи вноса в Европейския съюз на американски месни продукти, съдържащи хормони и други добавки, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Неведнъж съм казвал, че няма да има говеждо с хормони. Няма преговори по този въпрос", заяви Де Гухт на пресконференция след края на двудневната си среща с търговския представител на САЩ Майкъл Фроман.

Най-високопоставените представители на САЩ и ЕС в областта на търговията обсъдиха за пръв път официално преговорите за Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство - двустранно споразумение за свободна търговия, които започнаха през юли миналата година.

Целта на срещата бе да се направи политическа ревизия на хода на преговорите, за да бъдат дадени указания на преговорните екипи за следващия кръг от диалога, насрочен за 10 март в Брюксел.

Европейските търговски представители се надяват на нов тласък на търговските преговори и на 26 март. Тогава президентът Барак Обама ще се срещне в Брюксел с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.