1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 27 проверки са извършили горските инспектори от РДГ – Ловеч

27 проверки са извършили горските инспектори от РДГ – Ловеч

Съставени са 4 акта за установяване на административни нарушения по Закона за горите

В района на РДГ- Ловеч от екипите на горските инспектори са извършени общо 27 бр. проверки. Проверени са: 12 превозни средства, транспортиращи дървесина; 3 бр. сечища с издадено позволително за сеч; 2 бр. временни складове; 4 бр. физически лица за съхранение на дървесина; 6 бр. обекта за складиране, обработка и търговия с дървесина. 

Съставени са 4 акта за установяване на административни нарушения по Закона за горите за транспортиране на 6 кубика дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка и без превозен билет. 

На 13.02.2015 г., след получен сигнал за извършване на незаконна сеч на телефон 112, е направена проверка в землището на с. Голям Извор, община Тетевен. Екипът от горски инспектори при Регионална дирекция по горите - Ловеч, служителите на Държавно горско стопанство – Етрополе и на Районно управление „Полиция” – Тетевен са задържали товарен автомобил, транспортиращ 5 кубика незаконно добити дърва за огрев. Дървата и превозното средство са задържани и оставени на съхранение в базата за конфискувани материали в гр. Тетевен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.