1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 28 акта съставиха горските инспектори от РДГ – Варна при проверки само за последните три дни

28 акта съставиха горските инспектори от РДГ – Варна при проверки само за последните три дни

Проверени са 14 моторни превозни средства

28 акта съставиха горските инспектори от РДГ – Варна при проверки само за  последните три дни. Проверките са съвместни с мобилни екипи на териториалните поделения на горските стопанства Варна, Суворово и ловно стопанство Шерба. Инспектирани са 62 частни двора в населени места с концентрация на нарушения в горските територии в съседство с тях: с. Игнатиево, с. Слънчево, с. Каменар, квартал Владиславово и Аспарухово /м. „Джанавара”/ на гр. Варна. Целта е била установяване законния произход на съхраняваните дърва за огрев. Инспекторите са констатирали съхранение на общо  7 кубика дърва, които са без контролни горски марки и превозни билети. За констатираните нарушения са съставени 22 акта по Закона за горите. 

З кубика дърва за огрев и 3 каруци са задържали горските служители от РДГ- Варна при проверка на околовръстния път на гр.Добрич. Транспортираната дървесина е била без превозен билет и без контролна горска марка. За констатираното нарушение горските инспектори са съставили 6 акта по Закона за горите.

За последните три дни са проверени 14 моторни превозни средства, транспортиращи дървесина в районите на селата: Рудник, Старо Оряхово, Ново Оряхово и Игнатиево.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.