1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Акцията на ДАНС срещу замените

Акцията на ДАНС срещу замените

Намерени са доказателства, които предстои да се анализират

Депутатът от ДСБ и член на парламентарната земеделска комисия Евдокия Манева изрази съжаление, че предприетите стъпки срещу замените на земи и гори от Държавния фонд идват чак след сигнал и настояване от Европейската комисия. Според нея обаче, от акцията на ДАНС няма да излезе нищо. С възможното отстраняване на председателя на Държавната агенция по горите Стефан Юруков може да се мотивира крачка в борбата с корупцията посочи тя. Но нарушенията не са ставали по волята на министрите, а отговорност за случилото се трябва да носят Ахмед Доган и Сергей Станишев.

В същото време градският прокурор на София Николай Кокинов не отрече възможността на по-късен етап да бъде разпитан и агроминистъра Валери Цветанов. Има 60- дневен срок за провеждане на разследването, уточни той. И още - прокуратурата няма навика да уведомява кога ще прави проверки, заяви Кокиков по повод на изразеното недоволство от страна на Валери Цветанов за проверката в неговото ведомство.

Градският прокурор Николай Кокинов не уточни срещу колко лица са досъдебните производства. Той отказа да коментира и дали един от облагодетелстваните от заменките на земи е бизнесменът Христо Ковачки.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.