1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Албания създава Банка за земеделски кредити

Албания създава Банка за земеделски кредити

Повечето от проблемите на албанските фермери са свързани с липса на инвестиции, висока себестойност на производството, ниска производителност на труда и лоша инфраструктура.

 

Албанското правителство планира да създаде в скоро време Национална банка за земеделски кредити, съобщи гръцката агенция МПА, която се позовава на изявление на албанския министър на финансите Арбен Малай.

Банката ще отпуска кредити и ще финансира проекти в земеделски и планински райони в Албания с цел разрастване на селскостопанското производство, каза албанският финансов министър.

Значителна част от населението на Албания живее в земеделски райони, а половината от албанците се препитават от земеделие, животновъдство и лесовъдство.

Повечето от проблемите на албанските фермери са свързани с липса на инвестиции, висока себестойност на производството, ниска производителност на труда и лоша инфраструктура. Правителството смята, че земеделските кредити, които новата банка ще отпуска, ще влеят нови сили в селскостопанското производство на страната./dnevnik.bg

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.