1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Басейнова дирекция – Благоевград през 2008 година ще разработва Плана за управление на реките Струма и Места

Басейнова дирекция – Благоевград през 2008 година ще разработва Плана за управление на реките Струма и Места

 

Основният приоритет на Басейнова дирекция – Благоевград през тази година, ще бъде решаването на проблемите свързани с управлението на водите в Западнобеломорския речен басейн. Ще продължат и срещите с обществеността във връзка с предстоящото приемане на Плана за управление на Западнобеломорския речен басейн.

Участието на обществеността се стимулира от Европейската рамкова директива по водите  в процеса на разработването на плана чрез множество консултации на държавните институции с местните власти в лицето на областнитe и общински администрации, участие на водоползватели, бизнес организации, неправителствени сдружения и научни институти.

Японското правителство подпомогна технически проекта "Интегрирано управление на реките Струма и Места". Проведени са три консултации с обществеността в рамките на този проект.

По информация предоставена от дирекцията ще продължи и учредяването на санитарно-охранителни зони, мониторинг на повърхности и подземни води, издаване на разрешителни за водоползване и контрол върху тяхното изпълнение, предоставяне на информация по реда на Закона за достъп до обществена информация.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.