1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Бойко Борисов: Мисля, че ще сменя един зам.-министър в земеделието

Бойко Борисов: Мисля, че ще сменя един зам.-министър в земеделието

Снимка:

Министърът на този етап се справя добре

Всичко, което трябва да подобри работата на кабинета, ще бъде правено, когато е необходимо и когато преценя, че имам по-добър кандидат за дадения пост. Мисля, че ще сменя един зам.-министър в земеделието. Министърът на този етап се справя добре. Това каза премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на „Нова телевизия”.

Според Борисов е почтено министър Александър Цветков да си подаде оставката, след като премиерът е счел, че има по-добър кандидат за транспортното министерство. Според премиера зам.-министърът Ивайло Московски е по-добър за този пост.

За смяната на зам.-министъра на икономиката Марий Косев Борисов каза, че за две години е възложил да се направи реформа в енергийния сектор. Но към днешна дата абсолютно нищо не е променено в сферата на преструктурирането и реформите в енергетиката.

„Трябват ми работещи мотори, които да правят реформи, да контролират проектите”, заяви Борисов. По думите му важна причина Косев да бъде сменен е и Законът за възобновяемите източни, който е минал през МС, влязъл е в НС и ПГ на ГЕРБ са се намесили, в противен случай България е щяла да плаща големи суми.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.