1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Държавната администрация предприема действия срещу високите цени

Държавната администрация предприема действия срещу високите цени

Зам.-министър на МЗП е на посещение в Унгария

 

Днес заместник-министърът на земеделието и продоволствието доц. д-р Светла Бъчварова заминава за Унгария, където ще проведе среща с главния директор на Интервенционно-европейски фондове г-н Ласло Ригер. В състава на българската делегация са включени експерти от МЗП и представители на бизнеса.

Възможностите и механизмът, по който български фирми могат да участват в интервенционните процедури ще са основна тема на разговора между зам.-министър Бъчварова и г-н Ригер. Ще бъдат обсъдени и аспектите на бъдещото сътрудничество между двете институции в контекста на прилагането на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз.

По този начин държавната администрация ще се постарае да парира действията на производителите и търлговците на зърно, които доведоха до ценови скок на основни хранителни продукти. Това е и предупреждение към фермерите, че е възможно да загубят, ако изчакват прекалено дълго и търсят неоправдано по-висока цена на зърното, тъй като равнищата по света са по-ниски, отколкото у нас.

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.