1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ "Земеделие" ще подпомогне гр. Цар Калоян

ДФ "Земеделие" ще подпомогне гр. Цар Калоян

 

Изпълнителният директор на Държавен Фонд "Земеделие" доц. д-р Димитър Тадаръков следващата седмица ще подпише първия проект след встъпване в длъжността си по публичните мерки по програма САПАРД с Ахмед Ахмедов, кмет на обявената в бедстващо положение община Цар Калоян. Договорът е по шеста мярка (1.4. от НПРЗСР) "Лесовъдство, залесяване на земеделски земи, инвестиции в горски стопанства, преработка и маркетинг на горски продукти" по програма САПАРД.

В понеделник доц. Тадаръков командирова двама експерти от Агенция САПАРД в град Цар Калоян. Те ще помогнат на общината да подготви проект по седма мярка /2.2 от НПРЗСР/ "Обновяване и развитие на селата, опазване и съхраняване на селското наследство и културни традиции" по предприсъединителната програма. По този начин ДФ "Земеделие" ще съдейства на общината да кандидатства с нов проект до 100 000 лв. за реконструкция и подобряване на засегнатата от наводненията улична мрежа.

Проектът на община Цар Калоян по шеста мярка, който бе одобрен на последната Комисия за избор на проекти по програма САПАРД от 7.08.2007 г., е със субсидия от 284 000 лева. Със средства по предприсъединителната програма, пострадалата от последните наводнения община, ще бъде подпомогната за залесяването на 557 дка в землището на с Костанденец. На последното си заседание Комисията за избор на проекти по програма САПАРД одобри общо 21 общински проекта по мярката "Лесовъдство, залесяване на земеделски земи, инвестиции в горски стопанства, преработка и маркетинг на горски продукти".

 

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.